(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Banánová bábovka
Potřebné ingredience
2 vejce, 200 g cukru krupice, 100 ml vody, 1 lžička jedlé sody, 1 prášek do pečiva, 150 g hery nebo másla, 3-5 vyzrálých banánů, 300 g polohrubé mouky, štěpto soli, 100 g strouhaných ořechů
Postup přípravy
Heru, cukr a žloutky ušleháme do pěny, přidáme vodu, na kolečka nakrájené banány a zbývající přísady. Důkladně promícháme a jako poslední přidáme sníh z bílků. Vzniklé těsto nalejeme do předem vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme v troubě předehřáté na 170-180 stupňů.
Proti výše uvedenému množství cukru dávám méně, asi 100 - 150 gramů podle zralosti banánů. Čím zralejší, tím lepší (ty s hnědou slupkou - jsou sladké a měkoučké). Většinou ty přezrálé doma nikdo nechce jíst a je z nich výborná bábovka.
Proti výše uvedenému množství cukru dávám méně, asi 100 - 150 gramů podle zralosti banánů. Čím zralejší, tím lepší (ty s hnědou slupkou - jsou sladké a měkoučké). Většinou ty přezrálé doma nikdo nechce jíst a je z nich výborná bábovka.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé